Verloskundige Siska was aanwezig bij de bevalling van Lucas én Nathan. Zo leuk om dit met elkaar te kunnen delen!

Qocon Geboortezorg is het geboortezorgnetwerk in Zuidwest-Brabant. Bij ons label zijn diverse zorgverleners aangesloten, waaronder Artemis Verloskundige Praktijk uit Oudenbosch. Mireille Bos-Hagenaars uit Oud Gastel is afgelopen april bevallen van een zoon. Ze vertelt hoe zij haar zwangerschap en bevalling heeft ervaren. Ze kreeg ondersteuning en begeleiding van Verloskundige Praktijk Artemis– één van de zorgverleners die bij Qocon Geboortezorg is aangesloten.

In het netwerk van Qocon Geboortezorg werken verschillende regionale geboortezorgaanbieders samen, zoals verloskundigenpraktijken, kraamzorgorganisaties, gynaecologen en het Bravis ziekenhuis. De geboortezorg wordt aangeboden vanuit een naadloos op elkaar afgestemd geboortezorgnetwerk dat werkt vanuit één gezamenlijk opgesteld geboortezorgprogramma en vanuit één geboortezorgdossier. 

Bij beide zwangerschappen bij Artemis

Mireille woont met haar man Jeroen in Oud Gastel. Het stel heeft twee kinderen, namelijk zoontjes Lucas en Nathan. Lucas is twee jaar oud en Nathan is in april 2021 geboren. Mireille vertelt erover: “Bij allebei de zwangerschappen ben ik onder controle geweest bij Artemis in Oudenbosch. Tijdens mijn eerste zwangerschap wees de huisarts mij op deze verloskundigenpraktijk. Dit is zo goed bevallen, dat ik bij de tweede zwangerschap ook voor Artemis heb gekozen. Inmiddels raad ik Artemis bij iedereen in mijn omgeving aan! 

Schildklierafwijking 

De zwangerschap van Lucas verliep goed. Ik had volop energie en had weinig last van klachten. Ook de bevalling verliep voorspoedig. De zwangerschap van Nathan begon heel stroef – heel anders dan ik gewend was. De eerste maanden was ik ontzettend misselijk, had ik last van hoofd- en rugpijn en kon ik dit niet plaatsen. Waarom had ik deze klachten? Zowel mijn moeder als schoonmoeder hebben na de laatste zwangerschap een schildklierafwijking ontwikkeld en zij vertelden mij hierover. Zou dit voor mij ook gelden? Ik heb het bij de verloskundige aangekaart en zij heeft mij naar het ziekenhuis doorverwezen voor bloedonderzoek. Uit het bloedonderzoek kwam inderdaad naar voren dat mijn schildklierhormoon veel te hoog was. Ik kreeg medicijnen voorgeschreven en ik voelde mij al snel beter. Wat een verademing! De schildkliermedicijnen moet ik de rest van mijn leven slikken, maar dat is prima. 

Bevalling kwam spontaan op gang

Lucas is bij 38+2 weken zwangerschap geboren, dus ik hield er rekening mee dat Nathan ook eerder geboren zou worden. Dat was ook het geval! Bij 37+6 weken zwangerschap kwam de bevalling spontaan op gang. ’s Nachts kwamen de eerste weeën en ’s ochtends kwam de verloskundige langs om te kijken hoever ik was. Ik mocht mijn koffers pakken en naar het Bravis Moeder- en Kindcentrum in Bergen op Zoom. Toen ik eenmaal in het Moeder- en Kindcentrum was, duurde het wat langer. Zodra ik stond, kwamen de weeën. Ging ik liggen, dan bleven de weeën uit. Uiteindelijk kwamen de persweeën op gang en binnen mum van tijd was Nathan geboren. Een kerngezonde jongen! 

Ik was bij beide jongens eigenlijk nog helemaal niet klaar met het zwanger zijn...

Historie met verloskundigen Ilse Jebbink en Siska Verburgh-Post

Wat ik heel bijzonder vond, is dat verloskundige Ilse mijn eerste bevalling heeft begeleid. Ook heeft Ilse mij, 31 jaar geleden ter wereld gebracht!  Wat een kleine wereld! Verloskundige Siska was aanwezig bij de bevalling van Lucas én Nathan. Zo leuk om dit met elkaar te kunnen delen.

Samenwerking Qocon Geboortezorg

Ik ben super tevreden over de verloskundigen van Artemis. Stuk voor stuk zijn het lieve vrouwen met veel aandacht en ervaring. Je kan hen altijd bellen – of het nu ’s nachts of in het weekend is. Ik vind het ook heel prettig dat Artemis nauw samenwerkt met andere zorgverleners, zoals het Bravis Moeder- en Kindcentrum, het Bravis ziekenhuis en mijn huisartsenpraktijk. Doordat ze allen aangesloten zijn bij Qocon Geboortezorg, werken ze vanuit één dossier. Zo zijn alle zorgverleners op de hoogte en kunnen ze bloeduitslagen, echo’s en medicijngebruik inzien.